Pomeranian Boo Kaç Yıl Yaşar?

 Kökeni Almanya olan Pomeranian Boo köpeklerin yaşam süresi ortalama 15 yıldır. Ağırlıkları 1 ile 3 kilo arasında değişir. Boyları ise 18- 30 santimetre arasındadır.

Greenland'ın kızak köpeklerin kırması olan Pomeranian boo, minik yapılı ve yoğun tüylüdür. Yüzleri biroldukça farklı görüntüye haizdir bir kısmı tilkiye benzerken büyük bir kısmı ise oyuncak ayıları andırır.


Son aşama zeki bir hayvan olan Pomeranian boo ömrü ne kadar; averaj yaşam süresi 13 ile 16 yıl içinde değişen ırkın bakımı kolaydır.


Haftada birkaç kere fırçalanması ve ihtiyaç olması halinde banyo yapmış oldurılması yeterlidir. Sadece diş sağlığı önemlidir haftada minimum bir kere dişleri fırçalanır sadece günde bir kere fırçalanması çok daha önemlidir.

Pomeranian boo ırkına sahip olan köpekler öteki ırklardaki benzer biçimde benzer büyüme sergiler ancak çok fazla büyümez. Genetik yapısından dolayı ufak ırk olduğu dikkate alındığında hem erkeklerde hem dişilerde gelişme kilo bazında 1 ila 3,5 kilogram, boy olarak ise 18 ila 30 cm arasındadır.

Pomeranian boo eğitimi konusunda gerçekten İstanbul'da en iyi köpek eğitim uzmanı olan Murat GÜNGÖR'den profesyonel destek alabilirsiniz. 

Pomeranian boo ne kadar yaşar bunun için düzenli ve sağlıklı bakımın öneminin altı çizilmelidir. Orta Avrupa'nın Pomeranya bölgesinden getirilen ve spitz ırkının karışımı olduğu malum Pomeranian boo, daha önceleri büyük ve iri iken bugün çok daha küçük boyutlara dönüştü.


Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde 15 popüler köpek ırkı içinde içeriyor ve korunuyor. Minik köpek ırkı olmalarından dolayı yavruları çok daha küçüktür evde ufak bir kitap dahi üstlerine düştüğünde çekince yaratır bundan dolayı bakımı dikkat gerektiren konudur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pomeranian Boo Genel Özellikleri

Pomeranian Havlarmı?

Pomeranian Karakter Özellikleri